Bananencake
Porties
8
servingsBereidingstijd
1
hourZin in een luchtige bananencake? Dan is dit het recept dat je zoekt. 👀
Ingrediënten
1 rijpe banaan
2 eieren
180 g fijne havermout
1 pakje bakpoeder
250 g volle yoghurt
30 g grof gehakte walnoten
30 g chocoladedruppels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en klopt in een kom de eiwitten stijf.
- Meng in een andere kom de eigelen, havermout, yoghurt en bakpoeder tot een glad mengsel.
- Voeg daarna de opgeklopte eiwitten doorheen het mengsel. Op het laatste voeg je de walnoten en de chocolade toe.
- Meng alles goed tot een glad dik beslag. Plaats dit in een bakvorm en bak de cake in een voorwerwarmde oven op 180°C gedurende 35-40 minuten.
- Laat de cake afkoelen en versier dan met schijfjes banaan en wat slagroom 🙂
Opmerkingen
- Wil je de cake wat zoeter maken? Voeg eerst wat honing toe en dan de schijfjes banaan.
Heb jij dit recept gemaakt?
Vergeet mij dan niet te taggen op Instagram @onlinedietiste 🤩