Bananencake

5 from 5 votes
Recipe by Büsra
Porties

8

servings
Bereidingstijd

1

hour 

Zin in een luchtige bananencake? Dan is dit het recept dat je zoekt. 👀

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan

  • 2 eieren

  • 180 g fijne havermout

  • 1 pakje bakpoeder

  • 250 g volle yoghurt

  • 30 g grof gehakte walnoten

  • 30 g chocoladedruppels

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en klopt in een kom de eiwitten stijf.
  • Meng in een andere kom de eigelen, havermout, yoghurt en bakpoeder tot een glad mengsel.
  • Voeg daarna de opgeklopte eiwitten doorheen het mengsel. Op het laatste voeg je de walnoten en de chocolade toe.
  • Meng alles goed tot een glad dik beslag. Plaats dit in een bakvorm en bak de cake in een voorwerwarmde oven op 180°C gedurende 35-40 minuten.
  • Laat de cake afkoelen en versier dan met schijfjes banaan en wat slagroom 🙂

Opmerkingen

  • Wil je de cake wat zoeter maken? Voeg eerst wat honing toe en dan de schijfjes banaan.

Heb jij dit recept gemaakt?

Vergeet mij dan niet te taggen op Instagram @onlinedietiste 🤩

Online Diëtiste Büsra Caylar

Ik help jou aan een gezonde relatie met voeding volgens de principes van intuïtief eten.

Droom jij van een leven waarin je...

Ik kies voor een gewichtsneutrale en persoonlijke aanpak op maat van jouw noden! Benieuwd naar mijn werkwijze?