Chocolate Chip Cookies

5 from 5 votes
Recipe by Büsra
Servings

3

servings
Aantal

6

koekjes
Total time

30

minutes

Deze chocolate chip cookies zijn zo gemakkelijk om te maken! De koekjes smaken lekker zoet door de toevoeging van pekmez. Dit is fruitsiroop of melasse, meestal gemaakt van druiven, maar er zijn ook varianten met andere fruitsoorten zoals vijgen of moerbeien. Je kan het in alle Turkse supermarkten vinden. Pekmez wordt in de Turkse keuken vaak gemengd met tahin. Tahin is een smeuïge pasta gemaakt van geroosterde sesamzaadjes. Je kan het vinden onder de naam tahin, tahini of sesampasta. Dit geeft de koekjes een boterachtige structuur. PS: de koekjes zijn lekker zacht! 🍪

Ingrediënten

  • 1 ei

  • 100 ml tahin

  • 50 ml pekmez

  • 50 g hazelnootpoeder (of amandelpoeder)

  • 50 g volkorenbloem

  • 5 g bakpoeder

  • 50 g chocoladedruppels

Bereidingswijze

  • Meng eerste het ei met de tahin en pekmez tot een dik beslag.
  • Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Het beslag hoort dik te zijn en mag niet kleven aan je handen. Indien het nog te ‘nat’ is kan je een eetlepel volkorenbloem toevoegen.
  • Vorm de koekjes en leg op een bakplaat. Gebruik hiervoor een (ijs)lepel.
  • Bak de koekjes gedurende 20 minuten op een voorverwarmde oven op 200°C.

Heb jij dit recept gemaakt?

Vergeet mij dan niet te taggen op Instagram @onlinedietiste 🤩

Online Diëtiste Büsra Caylar

Ik help jou aan een gezonde relatie met voeding volgens de principes van intuïtief eten.

Droom jij van een leven waarin je...

Ik kies voor een gewichtsneutrale en persoonlijke aanpak op maat van jouw noden! Benieuwd naar mijn werkwijze?