Pasta met broccolisaus

5 from 5 votes
Recipe by Büsra
Porties

4

servings
Bereidingstijd

30

minutes

Pasta met broccolisaus is één van mijn favorieten. Aangezien dit meestal heel zwaar op de maag valt, heb ik een lichter rececpt ontwikkeld met ricotta kaas. Je maakt dit lekker lichte maaltijd in een klein halfuurtje. Wat wil een mens nog meer?! 😁

Ingrediënten

  • 300 g pasta

  • 1 hele broccoli

  • 1 teentje knoflook

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 50 ml pastawater

  • 4 eetlepels ricotta

  • 2 eetlepels pijnboompitten

  • 150 g edamame bonen in blik

  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Kook de pasta in geozuten water en zet met behulp van een glas een deel pastawater opzij.
  • Stoom de broccoli en plaats dit in een keukenmachine. Voeg hieraan de knoflook, olijfolie, pastawater en ricotta toe. Meng tot een gladde saus.
  • Meng de broccolisaus met de pasta en werk af met pijnboompitten en edamame bonen. Kruid naar smaak met extra zout en peper.

Heb jij dit recept gemaakt?

Vergeet mij dan niet te taggen op Instagram @onlinedietiste 🤩

Online Diëtiste Büsra Caylar

Ik help jou aan een gezonde relatie met voeding volgens de principes van intuïtief eten.

Droom jij van een leven waarin je...

Ik kies voor een gewichtsneutrale en persoonlijke aanpak op maat van jouw noden! Benieuwd naar mijn werkwijze?