Vegan Rode Bonen Burger
Aantal
2
burgersBereidingstijd
1
hourIk ben geen grote vleeseter. Geef mij maar liever een veggieburger. Deze keer maakte ik deze helemaal zelf met rode bonen. De burger werd ook goedgekeurd door de echte meat lovers, dus deze vegan rode bonen burger is echt het proberen waard!
Ingrediënten
200 g rode bonen in blik
1 ui
1 eetlepel tomatenpuree
3 eetlepels volkorenbloem
1 koffielepel gerookte paprikapoeder
peper en zout
guacamole
rauwkost: komkommer, rode kool en maïs
2 pistolets
Bereidingswijze
- Verhit wat olie met tomatenpuree in een pan en bak de fijngesnipperde ui glazig.
- Doe in een keukenmachine (kan ook met een staafmixer): de gebakken ui, uitgelekte rode bonen, bloem en de kruiden. Mix tot een massa en vorm 2 burgers van het mengsel. Als het geheel nog te nat is, voeg je wat extra bloem toe.
- Laat de burgers even in de koelkast rusten. Maak ondertussen de guacamole of open een kant-en-klare versie 🙂
- Snijd de groenten klaar en leg aan de kant.
- Verhit wat olie in een pan en bak de burgers gedurende 10 minuten langs beide kanten.
- Grill een broodje en leg de burger erop. Serveer met guacamole en groentjes.
Opmerkingen
Heb jij dit recept gemaakt?
Vergeet mij dan niet te taggen op Instagram @onlinedietiste 🤩